За Северна Македонија

што е одржлива. либерална. транспарентна.

Области на работа

Истражувања

Ви ги пренесуваме најновите анализи и сознанија засновани на факти и аргументи

Застапување

Ние страсно се залагаме за полиберално општество и држава

Мониторинг

Ја следиме и оценуваме работата на јавните институции

Институтот за Демократија и Економски Анализи – ИДЕА  е “think tank” основан во март 2023 година во Скопје, Северна Македонија, со поддршка на Европскиот Фонд за Демократија (EED).

 

Ние ја замислуваме Северна Македонија како прогресивна, либерална и издржлива земја-членка на Европската Унија, заснована на инклузивност, иновативност и одржливост. Ние сме тука да ја унапредиме демократијата и да го промовираме развојот!

Блогови

Следете не на социјалните мрежи